Virtual Reality

Inre hamnen är ett stadsutvecklingsprojekt i Norrköping som kommer bli en helt ny central stadsdel med omkring 3 000 bostäder. Vi hjälpte Norrköpings kommun med att visualisera första etappen i en VR-miljö, för att för intressenter och invånare kunna visa och skapa en känsla av hur stadsdelen blir när det är färdigbyggt.

Med hjälp av en VR-cykel kan man nu cykla längs kajen i framtida Inre hamnen.

Uppdragsgivare
Norrköpings kommun
År
2018
Vår roll
Koncept Projektledning 3D-modellering Texturering Ljud Utveckling
Samarbetspartner
Dimfrost Studio

Nästan som en riktig cykeltur

Vi tog fram ett koncept där man med hjälp av en VR-cykel kan cykla längs kajen i Inre hamnen och själv styra hastigheten på cykeln samtidigt som man tittar sig omkring i stadsdelen. För att skapa en verklig och trevligare upplevelse hör man vattenbrus och fågelkvitter samtidigt som en berättarröst guidar en genom hela turen.

På endast fem veckor skapade vi en miljö utefter skisser och avskalade modeller vi fått som start att arbeta med. Ett intensivt och roligt projekt som gav ett fantastiskt resultat. Installationen med VR-cykeln användes sedan i Almedalen som första stopp och har sen dess åkt på många resor genom landet. Norrköpings kommun har fått ett stort gehör och uppmärksamhet för sitt projekt som visar en framkant i visuell teknik.

Nästa projekt

Stadium Sports Camp